Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

  Δελτίο τύπου : Συνάντηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε ν. Αργοσαρωνικού με τον Δήμαρχο Τροιζηνίας - Μεθάνων

Γαλατάς, 17/02/2024

Αρ.Πρωτ.: 14


Πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 17.02.2024 συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε νησιών Αργοσαρωνικού με τον Δήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων, κ. Μούγιο Αναστάσιο, ώστε να συζητηθούν προβλήματα των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  της περιοχής. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Γενική Γραμματέας και η Ειδική Γραμματέας του Συλλόγου που εργάζονται στην περιοχή, καθώς επίσης και οι εντεταλμένοι συνεργάτες του Δήμου σε θέματα Παιδείας.

Το πρώτο θέμα που τέθηκε στον κ. Δήμαρχο είναι η παροχή επιδόματος στέγασης  προς τους αναπληρωτές και νεοδιόριστους  εκπαιδευτικούς της περιοχής από τον Δήμο. Τονίστηκαν οι ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο θέμα της στέγασης οι συγκεκριμένες κατηγορίες συναδέλφων (υψηλό κόστος ενοικίων, απαίτηση ιδιοκτητών για αποχώρηση πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ανάγκη συχνής μετακίνησης από και προς τις οικογένειές τους).

Από την πλευρά του ο κ. Δήμαρχος αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος για την παροχή επιδόματος στέγασης στους εκπαιδευτικούς της περιοχής, ωστόσο τόνισε τη δυσκολία εφαρμογής του από τον Δήμο, λόγω έλλειψης πόρων. Δεσμεύτηκε παρόλα αυτά να εξετάσει το θέμα άμεσα για μελλοντική εφαρμογή του, προχωρώντας σε γνωστοποίηση του προβλήματος στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να μεριμνήσει για τη χρηματοδότησή του. Τόνισε παράλληλα την συνεργασία στην οποία προτείνει να προβεί με τον Δήμο Πόρου προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να υπογραμμιστεί η επιτακτική ανάγκη επίλυσης τους προβλήματος.

Στη συνέχεια, τα μέλη του Δ.Σ. έθεσαν ερώτημα αναφορικά με την παράδοση της επαρχιακής οδού Καλλονής – Επιδαύρου, που έχει βγει εκτός κυκλοφορίας από τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω κακοκαιρίας, πράγμα που δυσχεραίνει τη μετακίνηση δεκάδων εκπαιδευτικών και κατοίκων της περιοχής. Ειπώθηκε ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία πριν το Πάσχα.

Τέλος, έγινε παρουσίαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτίρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της ανάγκης για τεχνικές παρεμβάσεις του Δήμου για την αντιμετώπισή τους, όπως επίσης και διάφορες ελλείψεις που παρουσιάζουν σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό (αρκετές ελλείψεις σε Η/Υ, βιντεοπροβολείς, διαδραστικούς πίνακες, θερμοπομπούς).  

Από τη μεριά του, ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής και να συντηρήσει το κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης με στόχο να επιλύονται άμεσα θέματα που προκύπτουν.

 

                                                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            ΧΡΙΣΤΟΣ  ΡΕΠΠΑΣ                                                                              ΓΚΟΥΝΕΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ