Κυριακή 10 Μαρτίου 2024


Σχετικά με την πρόσκληση του ΥΠΑΙΘΑ σε τηλεδιάσκεψη για την αξιολόγηση στους
διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες των σχολείων

Αίγινα , 17/1/2023 ,                                                                                         Προς: τα μέλη του Συλλόγου

Α.Πρ. 7


Καμία υποχρέωση παρακολούθησής της! Τους καλούμε να απέχουν από κάθε διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης!

Το Υπουργείο, σταθερά αφοσιωμένο στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, καλεί τις προϊστάμενες και διευθύντριες/ντές σε τηλεδιάσκεψη για την αξιολόγηση, την Πέμπτη 18/1 στις 09:30. Ο σκοπός της είναι να προετοιμάσει το έδαφος για να προχωρήσει η φάση Α2, η φάση δηλαδή της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών από τις/τους διευθυντ(ρι)ες. Η σύσκεψη πραγματοποιείται μάλιστα, την ημέρα που υπάρχουν κηρυγμένες στάσεις εργασίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες, την ημέρα κινητοποίησης για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, την ημέρα που εκπαιδευτικοί μαζί με φοιτητ(ρι)ες και μαθητ(ρι)ες θα διαδηλώνουν ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, ενάντια συνολικά στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης! Ενημερώνουμε τις συναδέλφισσες και του συνάδελφους πως δεν έχουν την παραμικρή υποχρέωση να συμμετέχουν σε τηλεδιάσκεψη από τη στιγμή που αυτή πραγματοποιείται σε ώρες μαθημάτων, πολύ δε περισσότερο όταν αυτή γίνεται για την αξιολόγηση όπου υπάρχει κηρυγμένη απεργία αποχή της ΔΟΕ. Τους καλούμε να μην συμμετέχουν στην τηλεδιάσκεψη αλλά και σε καμία διαδικασία και φάση της ατομικής αξιολόγησης. Όπως αναφέρει και η απόφαση της ομοσπονδίας:

«Η απεργία – αποχή της Δ.Ο.Ε. καλύπτει σε όλες τις φάσεις τους συναδέλφους από όλα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση». Το υπουργείο έχει απύθμενο θράσος να προσκαλεί σε ώρα διδακτικού ωραρίου με τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σε κανονική λειτουργία. Αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι δεν έχει απολύτως καμία ιδέα πως λειτουργούν τα σχολεία, αδιαφορεί παντελώς για τα παιδιά και το σχολείο, ενδιαφέρεται μόνο να προχωρήσει την αξιολόγηση, αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς ως υποτακτικούς που τους διατάζει και αυτοί οφείλουν να υπακούν με κάθε τρόπο. Είναι προφανή τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν. Οι προϊστάμενες νηπιαγωγείων και οι διευθυντές/ντριές είναι εργαζόμενοι και δεν μπορούν, ούτε υποχρεούνται, να αφήνουν τα διδακτικά τους καθήκοντά όποτε το αποφασίζει το υπουργείο. Ειδικά οι προϊσταμένες/οι νηπιαγωγείων έχουν καθημερινά πλήρη διδακτικά καθήκοντα, έχουν στην ευθύνη τους τμήμα νηπίων!

Συναδέλφισσες/οι,

Ξεκινά από εδώ και πέρα μια περίοδος με τους διευθυντές/ντριες και τις προϊσταμένες/ους να καλούνται από το ΥΠΑΙΘΑ να πάρουν τον ρόλο του αξιολογητή των συναδέλφων/ισσών τους και να βρεθούν απέναντί τους! Καλούμε όσες/όσους διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες/ους δεν έχουν υπογράψει την δήλωση της Απεργίας Αποχής από την αξιολόγηση, να το κάνουν. Τους καλούμε να υπερασπίσουν το δημόσιο δωρεάν σχολείο, την ισότητα και την δικαιοσύνη στους συλλόγους διδασκόντων και να ταχθούν με τον αγώνα που δίνουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα και οι νεοδιόριστες/οι και όλος ο κλάδος.

                                                                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                        ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΕΠΠΑΣ                                     ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΚΟΥΝΕΛΑ