Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

 

ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Αίγινα , 19/2/2024

Α.Πρ.15

Προς : Μέλη του Συλλόγου , Διεύθυνση Π.Ε Πειραιά , Σχολική Σύμβουλο Νηπιαγωγών

Η προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας με τη συνεργασία Ε.Ε/Ο.Ο.Σ.Α να διαλύσει τη δημόσια παιδεία, να εδραιώσει την ιδιωτικοποίηση σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος την αναγκάζει να προωθήσει με εντατικούς ρυθμούς και με τον πιο αυταρχικό τρόπο τη λεγόμενη αξιολόγηση , όπως αυτή θεσπίστηκε από τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους 4692/20 και 4823/21. Από την πρώτη στιγμή οι νόμοι αυτοί αντιμετώπισαν την κάθετη και κατηγορηματική αντίθεση του εκπαιδευτικού κινήματος και του μεγαλύτερου μέρους των εκπαιδευτικών. Η αντίσταση συνεχίζεται αμείωτη μέχρι σήμερα και έχει βάλει αποτελεσματικό φραγμό στα κυβερνητικά σχέδια στην εκπαίδευση.

Οι κυβερνητικοί στόχοι που προωθούνται με την επιβολή της αξιολόγησης έχουν να κάνουν μ’ ένα σχολείο υποταγμένο στις απαιτήσεις της αγοράς και του κέρδους, με την απόρριψη του μεγάλου μέρους των μαθητών , την ενίσχυση της ταξικής επιλογής και την μετατροπή του εκπαιδευτικού σε ένα απόλυτα χειραγωγήσιμο από το κράτος και την αγορά αντικείμενο, χωρίς παιδαγωγική ελευθερία και εργασιακά δικαιώματα. Το εκπαιδευτικό έργο είναι πολυσύνθετο , εξαρτάται από κοινωνικούς και πολιτιστικούς παράγοντες που δεν μπορεί ν’ αποτιμηθούν με ποσοτικά κριτήρια, δεν μπορεί ν’ υπαχθεί σε τεχνοκρατικούς δείκτες.

Το νεοφιλελεύθερο/καπιταλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης επιβάλλεται σήμερα στα σχολεία με όπλα την αυθαιρεσία , τον διοικητικό αυταρχισμό και την καλλιέργεια του φόβου. Και πάλι τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Μικρός αριθμός νεοδιόριστων σε όλη την Ελλάδα έχει υποκύψει στον αυταρχισμό, στις απειλές και τον φόβο και αυτό αναγνωρίζεται και από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας. Αυτό ανάγκασε την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να περάσει από το Αι επίπεδο της αξιολόγησης στο Α2, με αξιολόγηση του παιδαγωγικού μέρους από τον Διευθυντή του Σχολείου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ, 10.00 Π.Μ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΟ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ

                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                        ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΕΠΠΑΣ ΓΚΟΥΝΕΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ