Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ 


Αίγινα , 10/3/2024                    

Αρ.Πρ.: 27

                                                                       

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Νησιών Αργοσαρωνικού στέκεται στο πλευρό του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΠ) και Προέδρου του σωματείου των εργαζομένων της COSCO (ΕΝΕΔΕΠ), Μάρκου Μπεκρή. Για άλλη μια φορά σέρνεται στα δικαστήρια με αφορμή τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στην COSCO στις 25-31 Οκτωβρίου του 2021. Τις μέρες που οι εργάτες θρηνούσαν τον συνάδελφο εργάτη Δημήτρη Δαγκλή που δολοφονήθηκε από την εργοδοτική και κυβερνητική πολιτική, απαιτώντας μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς.

Η εργοδοσία, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που έχει διαμορφωθεί διαχρονικά, στέλνει κατ’ εξακολούθηση αγωνιστές συνδικαλιστές, πρωτοπόρους εργαζόμενους στα δικαστήρια, αντιμετωπίζοντάς τους σαν κοινούς εγκληματίες. Προσπαθούν να χτυπήσουν τα σωματεία, απολύοντας πρωτοπόρους εργάτες.

Μόνο το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Πειραιά έχουμε μια σειρά διώξεις. Πέρα από την δίωξη του Προέδρου του ΕΚΠ, διώκεται και ο Αντιπροέδρος του ΕΚΠ και Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ. Μετράμε ήδη δύο απολύσεις συνδικαλιστών σωματείων μελών του ΕΚΠ, του Προέδρου του σωματείου εργαζομένων της Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού και του Γ. Γραμματέα του σωματείου ΣΕΟΔ από την εταιρεία Foodlink. Διώξεις έχουμε απέναντι και σε μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά, για τις οποίες παλεύει το σωματείο μας ώστε να αποσυρθούν όλες. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΚΠ διώκεται και για μία από τις κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ Πειραιά στην οποία ήταν παρών για να μας στηρίξει!

Δεν μας τρομοκρατούν, δεν μας φοβίζουν. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την οργάνωση της πάλης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Αντιπαλεύοντας την πολιτική που έχει γεμίσει με «νέα Τέμπη» τους εργασιακούς χώρους, συνολικά τη ζωή μας.

Παίρνουμε δύναμη από την συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις της 28ης Φλεβάρη, από τους αγρότες και τους φοιτητές που παλεύουν κάθε μέρα στα μπλόκα και στους δρόμους, από  όλες τις μαζικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος.


Στηρίζουμε την κινητοποίηση στην οποία καλεί το ΕΚΠ την Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 09:00 στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά (Σκουζέ 3-5).

                                                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                        ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΕΠΠΑΣ ΓΚΟΥΝΕΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ