Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

 Η απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση θα συνεχιστεί κανονικά


Αίγινα , 29/2/2024,

Α.Πρ.: 21                                                                                             Προς : Μέλη του Συλλόγου

Συνάδελφοι/ισσες, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο της.

Μετά τους εκβιασμούς, τις απειλές, τον εκφοβισμό με δήθεν ποινές, έσυρε για πολλοστή φορά τον κλάδο στα δικαστήρια προκειμένου να επιβάλει με τον βούρδουλα την ατομική αξιολόγηση. Το Υπουργείο είναι πανικόβλητο μπροστά στην αντίσταση των εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα. Στις 27/2 εκδικάστηκε η αγωγή του Υπουργείου Παιδείας εναντίον της απεργίας-αποχής των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και κρίθηκε παράνομη, όπως άλλωστε και κάθε μορφής κινητοποίηση που αντιπαλεύει τη βάρβαρη κυρίαρχη πολιτική. Είναι πια φανερό σε όλους μας πως η Κυβέρνηση με νομότυπο τρόπο (ν. Χατζηδάκη) κατάργησε το δικαίωμα στην απεργία. Μέχρι σήμερα ΚΑΜΙΑ απεργία δεν έχει κριθεί νόμιμη στα δικαστήρια γιατί πολύ απλά οι όροι και οι προϋποθέσεις του ν. Χατζηδάκη είναι έτσι διατυπωμένες ώστε να κηρύσσονται ΟΛΕΣ παράνομες.

Η Κυβέρνηση είναι όμως γελασμένη. Το δίκιο μας, ο αγώνας μας δεν θα κριθεί στους διαδρόμους των δικαστηρίων. Αυτό δείχνει η ιστορία της εκπαίδευσης. Στο τέλος εμείς θα νικήσουμε η ατομική αξιολόγηση ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!!!

Με βάση τις εξελίξεις επισημαίνουμε ότι:

1. Η απεργία-αποχή ισχύει κανονικά έως ότου επιδοθεί η δικαστική απόφαση στη Δ.Ο.Ε.
2. Η απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση θα προκηρυχθεί εκ νέου από την ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 1/3/2024 με βάση το σχετικό αίτημα που ήδη έχει υποβάλλει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ.
3. Σε περίπτωση που κριθεί παράνομη και η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ, θα ζητήσουμε να προκηρυχθεί εκ νέου νέα απεργία- αποχή από την ΔΟΕ.
4. Τις επόμενες μέρες Το Δ.Σ σε συνεννόηση με την ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ θα στείλει στα σχολεία αναλυτικές οδηγίες για τα επόμενα βήματα.

Συνάδελφοι/ισσες, δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Το δίκιο θα κριθεί στο δρόμο και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων! Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησής του.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ και ΑΠΕΙΛΕΣ!! Απαιτούμε την άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων συναδέλφων/-ισσών μας.

                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                    ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΕΠΠΑΣ      ΓΚΟΥΝΕΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ