Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΩΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αίγινα , 8/10/2024, 

Αρ.Πρ: 86

       ΠΡΟΣ : ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ , Διαδίκτυο, τοπικό τύπο , Μέλη του Συλλόγου.

   Νέος κύκλος τρομοκρατικών διώξεων έχει ανοίξει από τη Διεύθυνση Δ.Ε. Πειραιά ενάντια σε συναδέλφους, μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά. Η συγκεκριμένη Διεύθυνση έχει πρωταγωνιστήσει σε όλη την περίοδο της κυβερνητικής εξουσίας της Ν.Δ στη διοικητική τρομοκρατία με συνεχείς πειθαρχικές διώξεις και μηνύσεις σε βάρος συνδικαλιστικών στελεχών, βάζοντας στο στόχαστρο βασικά δημοκρατικά δικαιώματα, όπως η ελευθερία της έκφρασης , της συνδικαλιστικής δράσης και το δικαίωμα της απεργίας. Τα έργα και οι ημέρες της συγκεκριμένης Διεύθυνσης έχουν το ανάλογό τους στην περίοδο της Χούντας. Δεν θεωρούμε ότι αυτά είναι απλά προσωπικές επιλογές του Διευθυντή Εκπαίδευσης όσο κι αν παίρνονται από τον ίδιο οι αποφάσεις των διώξεων. Είναι βασικές πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση που προσπαθεί να ισοπεδώσει κάθε δημοκρατική και συλλογική διαδικασία στο σχολείο , προκειμένου να επιβάλλει στη λειτουργία του την αγοραία λογική. Το κύμα της διοικητικής τρομοκρατίας έχει εξαπλωθεί σ’ όλη τη χώρα  από το Υπουργείο Παιδείας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με διώξεις και πειθαρχικά για την επιβολή της αξιολόγησης και του κατηγοριοποιημένου σχολείου. Το γεγονός ότι καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους είναι απόδειξη μιας βαθιάς χρεωκοπημένης πολιτικής που δεν έχει άλλο τρόπο να επιβληθεί.

 Σε συνέχεια των πειθαρχικών διώξεων που είχαν ασκηθεί , όπως καταγγέλλει η Ε.Λ.Μ.Ε Πειραιά «το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αττικής, μετά από απαίτηση του Υπουργού Παιδείας, καλεί την συνάδελφο Χ. Χοτζόγλου, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά, σε ακρόαση, προκειμένου να αποφανθεί αν θα τεθεί ή όχι σε δυνητική αργία! Το “έγκλημά” της ήταν ότι εξέφρασε, από κοινού με μαθητές της, τη διαφωνία της με την πραγματοποίηση της αξιολόγησης σε νεοδιόριστη εκπαιδευτικό, δηλαδή εξέφρασε την αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση, όπως αποτυπώνεται και στις συλλογικές αποφάσεις ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ. Με αστήρικτες κατηγορίες, επιχειρούν να επιβάλλουν μια εξοντωτική ποινή πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί το πειθαρχικό, πριν καλά-καλά υπάρξει απόφαση, κάτι που εκτός των άλλων, είναι και ανήθικο. Θυμίζουμε ότι για την ίδια υπόθεση έχει παραπεμφθεί και ο συνάδελφος Δ. Χαρζουλάκης, μέλος το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά και αναπληρωτής και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά εκτιμά ότι αντίστοιχη διαδικασία θα κινηθεί και για εκείνον. Πρόκειται για κλιμάκωση και αναβάθμιση της βιομηχανίας διώξεων (κάλεσαν σε ακρόαση και το Γιώργο Καββαδία, με το ερώτημα της δυνητικής αργίας, ενώ έχει συνταξιοδοτηθεί), όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά και πανελλαδικά, ενάντια στην συνδικαλιστική δράση. Δεν θέλουν ούτε να μιλάμε, γυρίζοντας την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω, στα πιο μαύρα χρόνια!»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. νησιών Αργοσαρωνικού δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους. Στηρίζει όλες τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν  Καλεί: σε συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στη ΔΙΔΕ Πειραιά την Τετάρτη 9/10 13:00, και  σε συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο την Τετάρτη 23/10 στις 10:00 (Ξενίας 24, Αθήνα, Σταθμός Μετρό Μέγαρο Μουσικής)


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΕΠΠΑΣ                                        ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΚΟΥΝΕΛΑ