Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Προχωράμε ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση! Δεν αλλάζουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις!

 

Προχωράμε ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση!

Δεν αλλάζουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις!

Επιστρέφουμε την εγκύκλιο Κατσαρού – ΥΠΑΙΘΑ ως απαράδεκτη και ανυπόστατη!

 

Στις 8/12 στάλθηκε νέα εγκύκλιος με παλιό και γνωστό περιεχόμενο: εκφοβισμός και απειλές για όσους Συλλόγους Διδασκόντων έχουν ανεβάσει τα «Ενιαία κείμενα» της ΔΟΕ στις πλατφόρμες για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση.

Πραγματικά έχουμε χάσει τον αριθμό των φασόν εγκυκλίων για αυτό το θέμα. Το ΥΠΑΙΘΑ όμως δείχνει να έχει χάσει τον ύπνο του με τη στάση που κρατάει ο κλάδος!  

Ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ, Κατσαρός, επαναλαμβάνει τα ίδια με τον πρώην ΓΓ Κόπτση. Καμία πρωτοτυπία, τίποτα καινούργιο. Στόχος τους είναι μήπως και «σπάσουν» κανέναν Σύλλογο Διδασκόντων με το όπλο του φόβου και των απειλών. Πρόκειται για άλλη μια επιχείρηση εκφοβισμού, από τις συνηθισμένες του ΥΠΑΙΘΑ και της κυβέρνησης, σε βάρος των εκπαιδευτικών της Π. Ε., οι οποίοι ακολούθησαν και υλοποίησαν με μαζικούς όρους την απόφαση της 92ης Γ. Σ. της Δ. Ο. Ε. ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης των νόμων 4692/2020 και 4823/2021 και στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μας μονάδων, ακολουθώντας πλήρως την νόμιμη οδό περί λήψης και υλοποίησης αποφάσεων αναφορικά με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Καμία κύρωση δεν μπορεί να υπάρξει για Συλλόγους Διδασκόντων, εκπαιδευτικούς, διευθυντές που ακολουθούν την απόφαση της ΔΟΕ. Το ΥΠΑΙΘΑ και ο Γ.Γ. δεν έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης στο περιεχόμενο που ανεβαίνει στις πλατφόρμες του ΙΕΠ. Καθετί διαφορετικό, από όπου κι αν διαδίδεται, είναι ψέμα!

Είναι τουλάχιστον φαιδρό να πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν. Γνωρίζουν πολύ καλά στο ΥΠΑΙΘΑ αλλά και στην κυβέρνηση ότι ο κλάδος μας αφήνει ανενεργές τις  αντιεκπαιδευτικές διατάξεις της «αξιολόγησης». Αποδεικνύεται περίτρανα πως όταν οι εργαζόμενοι έχουν θέληση και αποφασιστικότητα μπορούν να μετράνε νίκες,  να εμποδίζουν την εφαρμογή αντιλαϊκών νόμων!

Οι φασόν υποδείξεις και απειλές του Υπουργείου Παιδείας δείχνουν ότι ο αγώνας του κλάδου και οι συλλογικές μας αποφάσεις τούς έχουν βάλει δύσκολα. Η κατηγοριοποίηση των σχολείων δεν προχωράει. Η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου δεν αποδέχεται το αντιεκπαιδευτικό σχέδιο για σχολεία πολλών ταχυτήτων με μαθητές και γονείς πελάτες και εκπαιδευτικούς με σκυμμένο κεφάλι.

 Δεν υποχωρούμε και  δεν αλλάζουμε  καμιά απόφαση του συλλόγου διδασκόντων! Δεν κατεβάζουμε , ούτε τροποποιούμε τα κείμενα της ΔΟΕ. Υλοποιούμε 100% την ομόφωνη απόφαση της  92 ης Γ.Σ της ΔΟΕ !  Συνεχίζουμε πιο δυναμικά!!

·         Άμεσα το ΔΣ της ΔΟΕ πρέπει να συνεδριάσει ώστε να αποφασίσει τα αγωνιστικά του βήματα. Να εκδώσει ανακοίνωση, να ενημερώσει με όλα τα μέσα τους εκπαιδευτικούς, να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του.

·         Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. ν.Αργοσαρωνικού καλεί τις σχολικές μονάδες , τους διευθυντές- προϊσταμένους και τους συλλόγους των Διδασκόντων που έχουν υιοθετήσει και υποβάλει τα ενιαία κείμενα να μην ενδώσουν υποκύπτοντας στους εκφοβισμούς  του ΥΠΑΙΘΑ υπερασπίζοντας τις συλλογικές τους αποφάσεις και τις θέσεις του κλάδου.

·         Δίνουμε απάντηση με τη μαζική συμμετοχή μας στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου μας και τις εκλογές,  13 και 14 Δεκέμβρη .

Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας! Στην πράξη σπάμε την τρομοκρατία!