Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων που συμπλήρωσαν και συμπληρώνουν διετία.

 

ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΙΤΕΣ. Είναι οι εκπαιδευτικοί που για χρόνια αναπλήρωναν πάγια κενά στην εκπαίδευση. Βρίσκονταν κάθε χρόνο από τόπο σε τόπο και από σχολείο σε σχολείο. Παρέμειναν υποχρεωτικά για 2 χρόνια στον τόπο διορισμού μας, μακριά από τις οικογένειές τους, χωρίς να υπολογίζει το κράτος το προσωπικό και οικονομικό κόστος. Δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να ανταποκριθούν στον παιδαγωγικό και διδακτικό τους ρόλο, παρόλη την αδιαφορία του κράτους και τις ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και υλικό.

Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν σε ομήρους των επιλογών του εκάστοτε Υπουργείου και της εκάστοτε Κυβέρνησης. Είναι ηλίου φαεινότερο ποιες είναι οι προθέσεις τους. Θέλουν να κρατούν τον εκπαιδευτικό κακοπληρωμένο, ανασφαλή, σε καθεστώς διαρκούς αβεβαιότητας, έτσι ώστε να αναπαράγει τον εαυτό του, στα μάτια των μαθητών. Για αυτό συντηρούν το απαράδεκτο καθεστώς της αναπλήρωσης, επεκτείνουν την ομηρία για τους νεοδιορισμένους και θα προσπαθήσουν να επιβάλουν και μέσω αυτών, το απαράδεκτο καθεστώς ατομικής «αξιολόγησης» του ν.4823/21. Τους απαντάμε για μία ακόμα φορά ότι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ο κλάδος το αποδεικνύει δεκαετίες τώρα. Το απέδειξε και πρόσφατα με τη συμμετοχή του στην πανεργατική απεργία στις 9 του Νοέμβρη, αλλά και όταν γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στο υπουργείο, με τη μαζική αποχή του από τις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές παρόλα τα καλέσματα των προθύμων. Να είναι σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση.

Σαν Σύλλογος, στηρίζουμε την κινητοποίηση Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε. στο Υ.ΠΑΙ.Θ. την Παρασκευή 13-1-2023 και την  Πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 13.00.

 

Απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων

συναδέλφων που συμπλήρωσαν και συμπληρώνουν διετία.