Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 2/2-ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗ 7/2 ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΝΙΚΗΤΕΣ!!

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Όπως έχετε ίσως πληροφορηθεί το Υπουργείο Παιδείας ψήφισε τροπολογία (ξανά σε άσχετο νομοσχέδιο), ώστε να επισπεύσει τη διαδικασία έναρξης της ατομικής «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία δίνεται η δυνατότητα όπου έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής Συμβούλων να ξεκινήσουν άμεσα την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών και μάλιστα πρώτα των νεοδιόριστων, όπως ήδη είχε ανακοινωθεί. Μάλιστα στις 27-1-2023 δημοσιεύτηκε και σχετική Υπουργική Απόφαση Αριθμ.9950/ΓΔ5, αναφορικά με τα κριτήρια της «ατομικής αξιολόγησης» και τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα υλοποιηθούν τα σχέδια του ΥΠΑΙΘ.
Οι εξελίξεις όπως καταλαβαίνουμε όλοι είναι πολύ σοβαρές. Με μοχλό την «αξιολόγηση» θέλουν να προχωρήσουν πιο γρήγορα την ταξική διαφοροποίηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων, την «αυτονομία και τις δεξιότητες», την «εξοικονόμηση πόρων και τις περικοπές». Παράλληλα ενισχύουν την εντατικοποίηση της δουλειάς μας, καθιερώνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενώ στο βάθος βρίσκεται η σύνδεση της αξιολόγησης με τους μισθούς ακόμα και τις απολύσεις.
Η επίσημη έναρξη της λεγόμενης αξιολόγησης των εκπαιδευτικών πρέπει να βρει
όλο τον κλάδο σε θέση μάχης! Είναι αιτία πολέμου για όλους τους συναδέλφους! 
Για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε συλλογικά το ΔΣ του Συλλόγου διοργανώνει:
-Την Πέμπτη 2/2 στις 19:30 ενημερωτική διαδικτυακή σύσκεψη-ενημέρωση (με όλες τις περιοχές) για τις εξελίξεις. Το λινκ είναι https://us06web.zoom.us/j/82830962457
-Την Τρίτη 7/2 στις 18:30, έκτακτη Γενική Συνέλευση σε κάθε περιοχή του Συλλόγου.(Οι ώρες θα ανακοινωθούν).
Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουμε  να οδηγηθούμε στη ΓΣ με όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένη συζήτηση και να καταλήξουμε σε αγωνιστικές αποφάσεις με καλή απαρτία και τη μαζική συμμετοχή όλων.
Έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε για άλλη μια φορά τα σχέδια, όπως κάναμε αρκετές φορές το προηγούμενο διάστημα. Θα υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας ακόμα μια φορά!
                                                 
                                                         το ΔΣ