Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

« Συμπαράσταση στην Πρόεδρο της Ε.Λ.Μ.Ε Εύβοιας»


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ  ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ                                                               Αίγινα ,  3/3/2019
        ΝΗΣΩΝ  ΑΡΓΟΣΡΩΝΙΚΟΥ
                                                                                                                                                   Α.Πρ. 21

                 ΘΕΜΑ : « Συμπαράσταση στην Πρόεδρο της Ε.Λ.Μ.Ε  Εύβοιας»

  Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  Δασκάλων  και Νηπιαγωγών  Νησιών  Αροσαρωνικού  δηλώνει τη συμπαράστασή του στην Πρόεδρο της  Ε.Λ.Μ.Ε  Εύβοιας  , Χαρά Νίκα η οποία καλείται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση  από τον Διευθυντή Δευτεροβαθμιας  Εκπαίδευσης  Εύβοιας  με την κατηγορία  της «κακόβουλης άσκησης κριτικής στο έργο της υπηρεσιακής αρχής» , ενεργοποιώντας μία από τις πιο αντιδημοκρατικές διατάξεις του Δημοσιουπαλληλικού Κώδικα που βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα της ελεύθερης άσκησης κριτικής  στο πλαίσιο της δημόσιας υπηρεσίας  και προσπαθεί  να φιμώσει το συνδικαλιστικό κίνημα , να τρομοκρατήσει τα στελέχη του , δημιουργήσει  ένα καθεστώς  φόβου  και αποδοχής  της αυθαιρεσίας των  διαφόρων κλιμακίων της διοίκησης. Πρόκειται για κατάφωρη καταπάτηση  του άρθρο 23 του Συντάγματος που αναφέρει ότι το Kράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ' αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους”.
 Οι πραγματικοί λόγοι δίωξης  της Προέδρου είναι ο αγώνας της υπέρ της δημόσιας παιδείας και ο έλεγχος των αυθαιρεσιών της διοίκησης.  Ο συγκεκριμένος ΔΔΕ επιδιώκει να φιμώσει το σωματείο που στέκεται εμπόδιο στην αυταρχικότητά του και στην υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στο χώρο της εκπαίδευσης, που τόσο πολύ προθυμοποιείται να εφαρμόσει εκείνος.
  Ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  είναι γνωστός και από προηγούμενες αντιδημοκρατικές και αντισυνδικαλιστικές του ενέργειες. Από την προσπάθεια δίωξης μελών της ΕΛΜΕ , όταν το σωματείο αντέδρασε  στην επίσκεψη κλιμακίων Ο.Ο.Σ.Α σε σχολεία της περιοχής.. Την επίθεσή του ΔΔΕ στην πρόεδρο όταν εκείνη ζήτησε τους εκλογικούς καταλόγους των αρχαιρεσιών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Την προσπάθεια παρακώλυσης της ομαλής διαδικασίας των αρχαιρεσιών του ίδιου του σωματείου.
Μια τέτοια ενέργεια δεν πρόκειται να γίνει δεκτή όχι μόνο γιατί στοχοποιεί ένα συγκεκριμένο συνδικαλιστικό στέλεχος αλλά συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα και προασπαθεί να διαμορφώσει συνθήκες φίμωσης και αναίρεσης της συνδικαλιστικής ελευθερίας.

     Να ανακληθεί άμεσα η συγκεκριμένη Ε.Δ.Ε σε βάρος της  Προέδρου της Ε.Λ.Μ.Ε  Εύβοιας.
                                             
                                            ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                           Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΕΠΠΑΣ                                                                                         ΜΑΡΘΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ