Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ  ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ                             Αίγινα ,  2/4/2014
 ΝΗΣΙΩΝ  ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ                                                                                             

   ΑΠΕΡΓΙΑ  4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014.   ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ                                                                                                                                     

     Η εγκύκλιος που εξέδωσε αιφιδιαστικά  ο Υπουργός Παιδείας για τη συγκρότηση των ομάδων αυτοαξιολόγησης είναι το  αποκορύφωμα του αυταρχισμού ενάντια στους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Είναι μια ακόμη πολιτική επιστράτευση εκπαιδευτικών και των διευθυντών των σχολείων για την αρνησή τους να εφαρμόσουν μια καταστροφική γραμμή για την εκπαίδευση που προωθείται μέσω της λεγόμενης αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου.  Όσο κι αν προσπάθησε το Υπουργείο Παιδείας να πείσει γι' αυτή την καταστροφική πολιτική γνώρισε δίκαια τη συντριπτική ήττα στους Συλλόγους Διδασκόντων. Η συντριπτική πλειοψηφία των Συλλόγων Διδασκόντων είπε κατηγορηματικό όχι στην αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου , αντιλαμβανόμενη τον πραγματικό της ρόλο:
      τη μετακύληση δηλ. της ευθύνης για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ,την αθώωση της πολιτικής που κλίνει σχολεία συνενώνει μαθητικά τμήματα , θεωρώντας τις μαθητικές τάξεις αποθήκες παιδιών , που βάζει σε διαθεσιμότητα και απολύει εκπαιδευτικούς και θεωρεί την παιδεία και τη γνώση εμπορεύσιμα αγαθά. Την πολιτική που μέσω των ''δεικτών ποιότητας'' και της ''διάχυσης των ''καλών'' (αγοραίας και εξουσιαστικής λογικής) πρακτικών'' προωθεί την ιδιωτικοποίηση  της χρηματοδότησης και την κατηγοριοποίηση των σχολείων.
Τίποτα δεν χάθηκε , η παρακαταθήκη του αγώνα της προηγούμενης περιόδου είναι ζωντανή. 
Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα :
·        ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

·        ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις εκπαιδευτικών της Τεχνικής – Επαγγ. Εκπ/σης, τις πρώτες απολύσεις μονίμων δημ. υπαλλήλων μετά από 100 χρόνια  και τις απολύσεις των συναδέλφων μας αναπληρωτών  που υπήρξαν τα πρώτα θύματα αυτής πολιτικής.

·        ενάντια στην αξιολόγηση - αυτοαξιολογηση που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση – κλείσιμο σχολείων και στη δημιουργία νέων διαθεσιμοτήτων – απολύσεων εκπαιδευτικών.

                        ΑΠΟ  ΤΟ Δ.Σ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ