Κυριακή 6 Απριλίου 2014

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
                                                           
                                                                                         

Αίγινα,  24/03/2014

                    Α.Πρ. 26
ΠΡΟΣ : ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ , ΣΥΛΛΟΓΟ  Π.Ε ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΟΕ

   ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ,  ΟΣΟ ΚΙ  ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ


    Οσο κι αν στις σημερινές συνθήκες κάποιοι ονειρεύονται το τέλος της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης , όσο κι αν πιστεύουν ότι μπορεί να ξαναγυρίσουμε σε εποχές προ του 1974 και ότι μπορεί και πάλι να συσταθεί και να λειτουργήσει το συνδικαλιστικό της Ασφάλειας, "πλανώνται πλάνην οικτράν'. Μπορεί το καθεστώς της τρομοκρατίας , του αυταρχισμού ,του νέου πειθαρχικού δικαίου που προωθεί στο καθεστώς του Μνημονίου ενάντια σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στο Δημόσιο να γεννά τέτοιες ελπίδες στους πιο φανατικούς υποστηρικτές του. Μπορεί η επιβολή της αξιολόγησης - χειραγώγησης, που εκ των προτέρων θεωρούν δεδομένη την εφαρμογή της, να πιστεύουν ότι με το φόβο που θα σπείρει,ότι θα συντριψει τις αντιστάσεις  μέσα στην εκπαίδευση.  Ας γνωρίζουν καλά όμως ότι αυτό θα παραμείνει ένα ανεκπλήρωτο όνειρο. Δεν πρόκειται να τελειώσουν έτσι εύκολα με τον αυτόνομο , αγωνιζόμενο, ταξικό συνδικαλισμό και ότι γεγονότα σαν αυτά που καταγγέλθηκαν από τον Σύλλογο Π.Ε Δυτικής Αττικής θα καταγραφούν σαν μια αντιδραστική και ταυτόχρονα φαιδρή πράξη εκπροσώπων της διοικησης να φιμώσουν κάθε διαφορετική φωνή για τις πράξεις τους και τους σκοπούς που υπηρετούν.  

 Συγκεκριμένα :

'' την Παρασκευή 14 Μαρτίου μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής  παραβρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ, (όπως προβλέπεται από το νόμο 1264) προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε εκπαιδευτικό και μέλος του σωματείου, που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου.
    Το μέλος του Δ.Σ προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια (δεν είναι μέλος του σωματείου) εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση. Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ.Σ στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο!
Το περιστατικό έλαβε τέλος όταν η Διευθύντρια ρωτήθηκε για το αδίκημα που διέπραξε το μέλος του ΔΣ του σωματείου και εκείνη δεν απάντησε."

   Τέτοιες συμπεριφορές εντάσσονται στο γενικότερο  κλίμα αυταρχισμού , δίωξεων και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης που επιδιώκει η μνημονιακή συγκυβέρνηση.

  Καταδικάζουμε τη συμπεριφορά της συγκεκριμένης διευθύντριας

                                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                                           ΣΤ.ΛΑΓΙΑΚΟΥ