Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 7/2/2023-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! Κανένας φόβος καμία αναμονή! Συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας κι ενωμένοι θα βγούμε και πάλι νικητές!

 

1.      Απεργία – αποχή από όλες τις εξωδιδακτικές διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης με βάση τον ν. 4823/21 και την Υ.Α.  Αριθμ.9950/ΓΔ5. Επαναπροκήρυξη σε περίπτωση δικαστικής προσφυγής από το ΥΠΑΙΘ από ΔΟΕ/ΟΛΜΕ/ΑΔΕΔΥ. Καλούμε τη ΔΟΕ να προκηρύξει Απεργία-αποχή ξανά  και από τις διαδικασίες «εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης». Σαν σωματείο είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε κάθε μορφή πάλης που θα συμβάλλει στη συλλογική έκφραση των συναδέλφων και στο μπλοκάρισμα της «αξιολόγησης".

2.      Το Δ.Σ. και η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας αποφασίζουν την κήρυξη στάσεων εργασίας που θα καλύπτουν όλους τους συναδέλφους προκειμένου να ακυρωθεί στην πράξη η «ατομική αξιολόγηση» καθώς και όλα τα υπόλοιπα συνδικαλιστικά μέτρα (περιοδείες, εκδηλώσεις, πανό στα σχολεία κ.ά.) για την ενίσχυση του αγώνα.

3.      Ολομέλεια Προέδρων τη Δευτέρα 13/2 και την ίδια μέρα Κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΔ στις 2μμ με κήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας για συμμετοχή των συναδέλφων.

4.      Πανεκπαιδευτική απεργία ΔΟΕ – ΟΛΜΕ την Τετάρτη 15 Φλεβάρη και συμμετοχή με πανό στου Συλλόγου στα Συλλαλητήρια στην Αθήνα.

5.       Παραστάσεις Διαμαρτυρίας σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Να προχωρήσει άμεσα η ΔΟΕ και στην αξιοποίηση όλων των νομικών μέσων (π.χ. εξώδικα, προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια όπου έχουν γίνει ανακλήσεις) προκειμένου να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.

6.      Έκδοση κειμένου προς τους γονείς, που θα ενημερώνει για τους πραγματικούς στόχους της κυβέρνησης.

7.      Επιπλέον μέτρα για την ενημέρωση των γονέων και όλου του λαού της περιοχής μας. Στη βάση αυτή το Δ.Σ. του Συλλόγου θα καλέσει σε σύσκεψη τους Συλλόγους Γονέων, καθώς και τους φορείς της περιοχής μας.

8.      Με στόχο την ενίσχυση της συσπείρωσης του Κλάδου, θα πραγματοποιηθούν από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ Περιφερειακές Συσκέψεις Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. – ΕΛΜΕ, με προτεραιότητα στις περιοχές όπου εκκινεί άμεσα η διαδικασία. Επίσης ο σύλλογος καλεί και σε συντονισμό με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία για την καλύτερη οργάνωση της μάχης του επόμενου διαστήματος.

9.      Μετά την πραγματοποίηση των παραπάνω θα προχωρήσουμε σε νέα Γενική Συνέλευση και Ολομέλεια Προέδρων.

10.  Επισημαίνουμε ότι ισχύει η Απεργία – Αποχή από μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές και συνεχίζουμε στους Συλλόγους Διδασκόντων τη συλλογική μας στάση ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

11.  Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας υιοθετεί την πρόταση που κατατέθηκε για διεκδίκηση και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και καλεί το Δ.Σ. της ΔΟΕ να ξεκινήσει διαπραγμάτευση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΣΠΙΔΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ!

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ!