Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Όλες και όλοι την Παρασκευή 12/4 στην κινητοποίηση 12 μμ στα Προπύλαια! Στάση εργασίας από 1-3 ώρες


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ  ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ                                                         Αίγινα, 10/04/2019

ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ                                                                                           Α.Πρ.  29


 Όλες και όλοι την Παρασκευή 12/4 στην κινητοποίηση 12 μμ στα Προπύλαια! Στάση εργασίας από 1-3 ώρες
Μαζί με τους καθηγητές να μετατρέψουμε την Παρασκευή σε πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τις δικές μας ανάγκες! Όχι στο νέο Λύκειο, διορισμοί τώρα – μονιμοποίηση των αναπληρωτών με επικαιροποίηση των παλιών πινάκων με τη φετινή προϋπηρεσία!

                                                           
Την εβδομάδα αυτή οι μαθητές είναι στον δρόμο διαμαρτυρόμενοι για το «Νέο-Λύκειο».Προηγήθηκε κινητοποίηση την Δευτέρα 1/4  στο Υπουργείο και ακολουθούν κινητοποιήσεις κατά τόπους σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή 5/4 στο κέντρο της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις. Το νέο ταξικό Λύκειο έρχεται να εδραιώσει το νέο σχολείο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κεφαλαίου. Η 12χρονη εκπαίδευση μειώνεται στα 11 έτη καθώς η Γ΄Λυκείου γίνεται προπαρασκευαστική-φροντιστηριακή τάξη προετοιμασίας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Χάνεται η γενική παιδεία από την χρονιά, καθώς μοναδικά μαθήματα γενικής παιδείας που διδάσκονται όλοι οι μαθητές της Γ Λυκείου παραμένουν μόνο η  Γλώσσα, τα Θρησκευτικά και η Φυσική Αγωγή. Καθιερώνονται νέες διπλές ασφυκτικές πανελλαδικού τύποι εξετάσεις για την απόκτηση απολυτηρίου και εισόδου στην Γ΄βάθμια εκπαίδευση για όσα παιδιά αντέξουν τον ανταγωνισμό, την εξαντλητική προετοιμασία και τα τεράστια οικονομικά βάρη που προϋποθέτει η επιτυχία στις εξετάσεις. Θεσμοθετείται για πρώτη φορά με νόμο ο διαχωρισμός των πανεπιστημιακών τμημάτων σε υψηλής και χαμηλής ζήτησης με γνώμονα τις ανάγκες της αγοράς. Οι αλλαγές στην Γ Λυκείου και οι αυξημένες ώρες συγκεκριμένων μαθημάτων (τμήματα τα οποία θα αλλάζουν κάθε χρόνο ανάλογα με τις προτιμήσεις των μαθητών) οδηγούν σε Λύκεια με ιδιαίτερα ρευστές τις ειδικότητες των καθηγητών που θα χρειάζονται κάθε χρονιά, δεδομένο που ενισχύει την εργασιακή ανασφάλεια και τη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Η πρόταση του υπουργείου παιδείας για τη Γ Λυκείου, αντιστοιχίζεται στις κατευθύνσεις των συνολικότερων αντιδραστικών αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τις επιταγές ΕΕ-ΟΟΣΑ. Απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρση του ν/σ και φυσικά στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και δράσεις του μαθητικού κινήματος όλες αυτές τις μέρες.

                                   Μόνιμοι Διορισμοί και Αναπληρωτές
Σε αυτό το τοπίο οι υποτιθέμενοι μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή με την εφαρμογή του νόμου εκτρώματος-προσοντολόγιο πάνε περίπατο. Σε κινητοποίηση μας πριν ένα μήνα στον ΑΣΕΠ πληροφορηθήκαμε πως στην γενική παιδεία δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει περίπτωση να προλάβουν να φτιαχτούν οι πίνακες. Στην Ειδική Αγωγή θα επεδίωκαν να βγάλουν την προκήρυξη μέχρι τις 15/3 και με αυτό το δεδομένο εξέφρασαν στον ΑΣΕΠ την αβεβαιότητα στο να προλάβουν την προθεσμία της 15/7 καθώς η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα. Πλέον, έναν σχεδόν μήνα μετά, δεν έχει βγει η προκήρυξη και είναι εξόφθαλμο ότι ούτε στην ειδική αγωγή δεν θα προλάβουν να οριστικοποιηθούν οι πίνακες. Αυτό φαίνεται και από δηλώσεις του Υπουργού που μιλάει για οριστικοποίηση των πινάκων το φθινόπωρο. Σε αυτήν την περίπτωση το Υπουργείο θα επιδιώξει με βάση τον νόμο να χρησιμοποιήσει τους περσινούς πίνακες, χωρίς την προσμέτρηση της φετινής προϋπηρεσίας και με εκείνους τους πίνακες να κάνει προσλήψεις αναπληρωτών για την σχολική χρονιά 2019-2020.


        Απαιτούμε να επικαιροποιηθούν οι παλιοί πίνακες με την φετινή προϋπηρεσία και όλους τους εκπαιδευτικούς που δούλεψαν φέτος πρώτη φορά!
         Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις (Παρασκευή 12/4) και δράσεις των μαθητών στα πλαίσια της απόσυρσης του «Νέου-Λυκείου».
         Πλήρη εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών-μονίμων. Στα πλαίσια της Καμπάνιας για τη μητρότητα κινητοποιούμαστε το Σάββατο 13/4 στην Ερμού  στις 11.00 μαζί με μητέρες και τα παιδιά τους, σωματεία της εκπαίδευσης και του ιδιωτικού τομέα και κάθε μορφής ελαστικά εργαζόμενες/ους. Θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου για το θέμα των αδειών της ανατροφής τέκνων στους ελαστικά εργαζόμενους.

                                  Να αποσυρθεί τώρα το ν/σ για το Νέο-Λύκειο
Να καταργηθεί το προσοντολόγιο – νόμος 4589/2019 για τον τρόπο διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών.
Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία!
Όλες και όλοι την Παρασκευή 12/4 στην κινητοποίηση με τα δικά μας αιτήματα!
Να μετατρέψουμε την Παρασκευή σε πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τις δικές μας ανάγκες!

  Κηρύσσουμε για την Παρασκευή 12/04/2019 1-3 ώρες εργασίας για να διευκολύνουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων στο συλλαλητήριο 1μμ στα Προπύλαια. Τη στάση εργασίας μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε συνάδελφος –όσες ώρες χρειάζεται– ανάλογα με το διδακτικό του πρόγραμμα (π.χ. τελευταίες ώρες στο πρωινό πρόγραμμα ή πρώτες στο ολοήμερο) προκειμένου να διευκολυνθεί για τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση.
                                                    ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                   
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                            Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΕΠΠΑΣ                                                                                            ΜΑΡΘΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ