Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Κ ΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ                                 Αίγινα , 28/11/2013 
ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

                                                                                                                                          Α.Π  7
  ΠΡΟΣ : Δ.Σ. Ο.Λ.Μ.Ε ,  ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

  ΚΟΙΝ: Δ.ΟΕ   

  Συμπαράσταση στην εκπαιδευτικό Δήμητρα Γιατράκου για την άδικη πειθαρχική της δίωξη


  Ο  Σύλλογός μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στη  συνάδελφο Δήμητρα.Γιατράκου και καταδικάζει την πειθαρχική της δίωξη , θεωρώντάς την καθαρή περίπτωση συνδικαλιστικής δίωξης. Όπως σημειώνει το  Δ.Σ της ΟΛΜΕ  στη σχετική ανακοίνωσή του :

'' Συγκεκριμένα με ανώνυμο ηλεκτρονικό μήνυμα, που έφτασε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλεται η είσοδος συναδέλφου με το αυτοκίνητό της στον αύλειο χώρο σχολείου της Χαλκίδας όπου εργάζεται, κατά την τρίτη ημέρα της απεργίας των εκπαιδευτικών, με σκοπό να ξεφορτώσει απεργιακό υλικό, (αφίσες, πανό, μπογιές), όπως ήταν επιφορτισμένη να κάνει, ως μέλος της απεργιακής επιτροπής του σχολείου της.
Το εγκώμιον της ανοησίας, που συνθέτει εδώ και καιρό η κυβέρνηση επιχειρείται να αναβαθμιστεί σε πειθαρχική διαδικασία, με σκοπό να κατασκευαστούν πάση θυσία ένοχοι, ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς.''  (26-11-2013 Ψήφισμα συμπαράστασης σε εκπαιδευτικό της ΕΛΜΕ Εύβοιας http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=6586 )

  Δεν πρέπει να εκπλήττουν κανέναν τέτοιου είδους διώξεις  από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Αναζητούν και τα πιο ευτελή προσχήματα για να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις. Γίνονται για να   εξασφαλίζουν θύματα  στο βωμό  των μνημονιακών απαιτήσεων και των ανθρωποφαγικών ορέξεων της τρόικας. Θύματα για να μεγαλώνει η δεξαμενή των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κυβερνάει την εκπαίδευση με τα πειθαρχικά και την τρομοκρατία. Είναι τόσο ανάλγητη και αντικοινωνική η πολιτική της που δεν έχει κανένα άλλο μέσο να σταθεί μέσα στην εκπαίδευτική κοινότητα και την κοινωνία. Στα πλαίσια των μνημονιακών απαιτήσεων το πειθαρχικό δίκαιο έχει μετατραπεί σε μηχανισμό βίαιης συρρίκνωσης του προσωπικού του δημόσιου τομέα και της δημόσιας εκπαίδευσης. Με τους μνημονιακούς νόμους 4057/12 και 4093/12 το τεκμήριο της αθωότητας μετατρέπεται σε τεκμήριο ενοχής , αρκεί ακόμα και μια ανώνυμη καταγγελία , χωρίς καν να έχει ελεγχθεί η βασιμότητά της, για να βγει κάποιος σε αργία.
Να μην επιτρέψουμε την εδραίωση του φόβου και υποταγής στο σχολείο. Κάθε δίωξη με τέτοιο περιεχόμενο είναι δίωξη όλων μας.
Να σταματήσει η δίωξη σε βάρος της  συναδέλφου.
Να καταργηθούν οι μνημονιακοί νόμοι 4057/12 και 4093/12.
                                                            
                                                                ΓΙΑ   ΤΟ  Δ.Σ
                            Ο                                                                                                  Η
                   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      
                  ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                           ΣΤ.ΛΑΓΙΑΚΟΥ