Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ                                            Αίγινα , 2/12/2013
ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

                                                                                                                                      Αρ.Πρ. 8



ΠΡΟΣ :   Δ.Σ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΠΕΙΡΑΙΑ   ''Η ΠΡΟΟΔΟΣ'' ,   ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΚΟΙΝ:  Δ.Ο.Ε 



                                       Συμπαράσταση  στον συνάδελφο Γιάννη Ρόμπα  


    H τρομοκρατία  της Υπουργείου και της Διοίκησης προς τον κόσμο της εκπαίδευση παίρνει συνεχώς όλο και μεγαλύτερη έκταση. Είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος  να επιβληθεί στην κοινωνία και την εκπαίδευση την οποία συντρίβει καθημερινά. Το μόνο όπλό τους είναι ο αυταρχισμός και οι διώξεις για να περάσουν μια πολιτική που είναι ακραία εχθρική προς τον κόσμο της εκπαίδευσης και τους εργαζόμενους.Στο πλαίσιο αυτό εκδηλώνονται καθημερινά ακραία κρούσματα αυταρχισμού. Συνδικαλιστικά στελέχη οδηγούνται στα πειθαρχικά με έωλες κατηγορίες για να χτυπηθεί καθε διαφορετική φωνή και πρακτική αντίστασης. Ένα νέο κρούσμα αυταρχισμού που στοχοποιεί τη συνδικαλιστική δράση έρχεται να επιβεβαιώσει τις παραπάνω απόψεις. Έτσι :
   '' Σε έγγραφό του με θέμα «Ζητούνται έγγραφες εξηγήσεις», το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε από  τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά,  να προχωρήσει σε κλίση του συναδέλφου Γιάννη Ρόμπα, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Η Πρόοδος» και μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, για έγγραφη κατάθεση εξηγήσεων.Ο συνάδελφος παρέλαβε στις 28/11/2013 κλήση εγκαλούμενου σε εξέταση, καθώς με εντολή του Υπουργείου Παιδείας διενεργείται πειθαρχική ανάκριση για τη συνδικαλιστική του δράση.Το σοβαρό παράπτωμά του ήταν ότι ως μέλος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της Ε’ Δημοτικής κοινότητας Πειραιά μοίρασε ανακοίνωση της Ένωσης την ημέρα του αγιασμού.''
    Ζούμε σ' ένα καθεστώς κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού στο οποίο ο μόνος πραγματικός νόμος είναι η θέληση της Τρόικας και του πλέγματος ταξικών συμφερόντων που αυτή και η δικομματική κυβέρνηση εκφράζουν. Η επίθεση είναι πλέον ανοιχτή και απροκάλυπτη : στοχεύει ανοιχτά τη συνδικαλιστική δράση στην εκπαίδευση, όταν αυτή ξεφεύγει από τα όρια που κινείται ο κυβερνητικός – κρατικός συνδικαλισμός. Η καλύτερη απάντηση σ' αυτή την αυταρχική κατρακύλα που προωθεί η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στο καθεστως των μνημονίων και στην πολιτική  Ε.Ε / Ε.Κ.Τ/Δ.Ν.Τ στην εκπαίδευση και την κοινωνία. 
      
         Να σταματήσει η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του συναδέλφου Γ. Ρόμπα.

         Να καταργηθούν οι μνημονιακοί νόμοι 4057/12 , 4093/12.
 
                                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

                                                                                                                                                                                                         
                     O                                                                                                 Η
              ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           
              ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                         ΣΤ.ΛΑΓΙΑΚΟΥ