Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ           Αίγινα ,  29/01/2014
ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
                                                                                                      A.Π:  14


    Ολοκληρώθηκε και  στο  Σύλλογο μας  η διαδικασία συλλογής υπογραφών ενάντια στο καθεστώς της  αξιολόγησης - χειραγώγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου  που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας με το προσφατο  Προεδρικό Διάταγμα  152/ Νοέμβριος 2013 και την προσπάθεια επιβολής της αυτοαξιολόγησης στα σχολεία.
   Κατά του μηχανισμού της αξολόγησης - χειραγώγησης, όπως θεσμοθετήθηκε και προωθείται σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας, τάχθηκαν με υπογραφές τους στο κείμενο της Ομοσπονδίας 171 από τους 210  υπηρετούντες συναδέλφους  στα σχολεία της περιοχής , ποσοστό 81,4% .
   Ο Σύλλογός συντονίζει τις δυνάμεις του με όλους τους άλλους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε και τις ΕΛΜΕ που δίνουν τη μάχη ενάντια στη  αξιολόγηση χειραγώγηση , θεωρώντας ότι αποτελεί μια μεγάλη καθεστωτική επίθεση ενάντια στο δημόσιο σχολείο, για την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και για την εξάλειψη των τελευτίων υπολειμμάτων  παιδαγωγικής ελευθερίας  και δημοκρατίας στα σχολεία. Ο αγώνας θα συνεχιστεί στους Συλλόγους Διδασκόντων ενάντια στη θεσμοθέτηση της λεγόμενης αυτοαξιολόγησης , που αποτελεί τον δόυρειο ίππο για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.  

                                                     ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ            
        Ο                                                                                                     Η
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                                ΣΤ. ΛΑΓΙΑΚΟΥ