Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΌ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 4/9/2024

Αίγινα,  5-9-2024 

Αρ.Πρ.:73

                       ΠΡΟΣ : Μέλη του Συλλόγου , τοπικό τύπο , Διαδίκτυο

Ο Υπ. Πιερρακάκης αντί να μιλήσει με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και τους εκπροσώπους των γονέων κατά τη συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας παρέταξε την αστυνομία και τα ΜΑΤ απέναντι στους συγκεντρωμένους.

Μετά από αναμονή και κοροϊδία για πάνω από μία ώρα, στην επιμονή των εκπαιδευτικών να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία τα μέλη του ΔΣ των Ομοσπονδιών και των σωματείων δέχτηκαν τη  λυσσασμένη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίοι έριξαν  χημικά, ακόμα και εξ επαφής,  βομβίδες κρότους λάμψης μπροστά σε μικρά παιδιά .

Οι δυνάμεις καταστολής δε δίστασαν να χτυπήσουν άγρια εκπαιδευτικούς με γκλομπς . Ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τα μέλη των ΔΣ που χτύπησαν τα ΜΑΤ ήταν και η συνάδελφος Βιολέττα Πατέλη, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ  καθώς και ο γραμματέας του συλλόγου Κώστας Τουλγαρίδης.

Η βάρβαρη επίθεση στη μαχόμενη εκπαίδευση της αστυνομίας αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του υπουργείου και της κυβέρνησης .

Το Υπουργείο όχι μόνο αρνείται να μιλήσει με τους εκπαιδευτικούς για τα καυτά προβλήματα που η εγκληματική του πολιτική των περικοπών, της αυθαιρεσίας, της τρομοκρατίας και των διώξεων έχει δημιουργήσει αλλά χτυπάει με λύσσα τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται γιατί αποκαλύπτουν την πολιτική του και μπαίνουν εμπόδιο στην επιβολή της.

Να το καταλάβει καλά η κυβέρνηση, το Υπουργείο, οι περιφερειακοί δ/ντές και όσα διοικητικά στελέχη επιλέγουν να υλοποιήσουν την επίθεση απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα στην απεργία και τον αγώνα των εκπαιδευτικών ότι δεν πρόκειται να τους περάσει.

Ούτε τα πάνω από 1000 τμήματα πανελλαδικά  θα κλείσουν,  ούτε οι διώξεις στους απεργούς θα πετύχουν,  ούτε ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση θα καμφθεί. Η μάχη ενάντια στην επιχειρηματική Παιδεία, την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και του σχολείου της αγοράς θα έχει αποτελέσματα. Το εκπαιδευτικό κίνημα θα νικήσει. Τώρα πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση. Τώρα πρέπει να δυναμώσουμε αποφασιστικά τον αγώνα.

Να προκηρύξουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες  άμεσα απεργία!

Απαιτούμε:

  •   Να πάρουν πίσω όλες τις περικοπές
  •   Να σταματήσουν οι διώξεις και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία.
  • Τέρμα στη φτώχοποίηση και την απαξίωση των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων.
  • Να σταματήσει η προσπάθεια επιβολής του επιχειρηματικού  σχολείου της αγοράς.
  • Η μόρφωση είναι καθολικό δικαίωμα και δε θα επιτρέψουμε να το στερούν από κανένα παιδί.

 Καλούμε σε κινητοποίηση τη Δευτερα 9/9 στη 1μμ στη ΔΙΠΕ Πειραιά και μετά στη ΔΙΔΕ και

Δευτέρα 9/9 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής , ώρα 2μ.μ

την Τρίτη 10/9 στις 2μμ στην Περιφερειακή Διευθυνση Εκπαίδευσης Αττικής

Καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, Ομοσπονδία, Ενώσεις και συλλόγους γονέων να συμμετέχουν με αποφάσεις για μια νέα μεγάλη διαδήλωση για να ακυρώσουμε όλες τις περικοπές.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΕΠΠΑΣ                            ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΚΟΥΝΕΛΑ